Биыл қаңтар–маусымда ірі қара малдың, ұсақ малдың, шошқаның, жылқы мен жылқы тектестердің жаңа сойылған немесе салқындатылған етінің өндірісі 37 мың тоннаны құрады, бұл 2022 жылғы қаңтар–маусыммен салыстырғанда 4,6% артық. Тиісті кезеңдегі көрсеткіш екінші жыл қатарынан өсіп келеді.
ҚР өңірлері арасында жаңа сойылған немесе салқындатылған «қызыл» ет өндірісі Қостанай облысында ең көп: 6,4 мың тонна — 2022 жылғы қаңтар–маусыммен салыстырғанда бірден 24,9% артық. Былтырғы көшбасшы Ақтөбе облысы 5,5 мың тонна өнім өндірді, бұл бір жыл бұрынғы көрсеткіштен 0,9% аз. Үздік үштікті Солтүстік Қазақстан облысы тұйықтады: 5,4 мың тонна, бір жылда бірден 37,5% көбейген. Бұл өңірлер ҚР-дағы жалпы ет өндірісінің 46,5%-ын қамтамасыз етеді.
Сондай-ақ айтарлықтай көлем Павлодар (4,3 мың тонна), Ақмола (3,5 мың тонна), Қарағанды (2,9 мың тонна) және Түркістан (2,4 мың тонна) облыстарында және Астанада (1,5 мың тонна) байқалды.
2023 жылдың шілде айының соңында ет бағасы 2022 жылдың сәйкес кезеңімен салыстырғанда айтарлықтай өскен. Мәселен, сиыр еті 11,5%, жылқы еті 9,1% қымбаттады. Сонымен бірге, бір жыл бұрын жыл сайын сиыр етінің 8,4%, жылқы етінің 16,5% қымбаттауы байқалды.
Қой еті бір жылда 7,1% қымбаттады (анықтама үшін: бір жыл бұрын 13,7% қымбаттаған). Шошқа еті бағасы бір жылда 11,9% өсті (былтыр осы айда 12,2% қымбаттаған).